By using this website, you agree to our use of cookies.

No Yes

De 4 belangrijkste voordelen van security as a service

Meer dan ooit neemt beveiliging een belangrijke plaats in binnen organisaties. Er vindt ook een verschuiving plaats van de manier waarop naar beveiliging wordt gekeken. Niet alleen het product en de eenmalige implementatie staan tegenwoordig centraal. Beveiliging wordt steeds meer gezien als een continu proces, dat geldt als één van de randvoorwaarden voor een succesvolle bedrijfsvoering. Beveiligingsorganisaties bieden daarbij steeds vaker ‘security as a service’ als optie aan.

Investeringskosten, meldkamerkosten, onderhoudskosten, reparatiekosten; budgettering van beveiliging is niet zo eenvoudig. Om beveiligingskosten helder en overzichtelijk te maken dient u bij de keuze voor de juiste beveiliging ook goed na te denken over de manier van financiering van deze systemen. De keuze om de complete beveiliging van uw organisatie samen te laten vatten in een maandelijkse betalingsovereenkomst - security as a service - kan in veel gevallen de juiste keuze blijken te zijn. Wat zijn dan deze potentiële voordelen van security as a service?

Voordeel 1: Zekerheid
De implementatie van een beveiligingssysteem is nog geen garantie voor veiligheid. Situaties en technieken veranderen en systemen verouderen. Met ‘security as a service’ heeft u gedurende de looptijd van uw overeenkomst volledige garantie op uw systemen. Veranderingen worden opgemerkt en upgrades worden doorgevoerd. Zo bent u dus altijd verzekerd van het juiste beveiligingsniveau voor uw organisatie.

Voordeel 2: Transparante budgettering
De investering, het ontwerp, de apparatuur, de installatie en de bedrijfsklare oplevering van uw beveiligingssystemen worden in een vast maandbedrag opgenomen. Maar ook de periodieke kosten van onderhoud, storingen, beheer en meldkamerdiensten kunnen hierin meegenomen worden. Zo weet u vooraf exact uw kosten voor beveiliging per maand, zonder dat u voor onverwachte verrassingen komt te staan. Natuurlijk is het maandbedrag hierbij afhankelijk van de duur van de overeenkomst.

Voordeel 3: Behoud van kapitaal
Een belangrijk voordeel van ‘security as a service’ is ook dat u de mogelijkheid blijft houden om uw kapitaal te investeren in uw primaire bedrijfsprocessen en daarmee directe groei van uw organisatie. Daarnaast heeft u in deze constructie geen devaluerende activa op de balans staan.

Voordeel 4: Flexibiliteit
Binnen uw overeenkomst heeft u vaak flexibele betalingsmogelijkheden specifiek afgestemd op uw wensen en mogelijkheden. Maar ook biedt ‘security as a service’ u de mogelijkheid om uw overeenkomst (m.a.w. uw beveiligingssysteem) eenvoudig aan te passen bij veranderende omstandigheden zonder daarvoor weer tegen eenmalige opstartkosten aan te lopen.

Bij STANLEY zijn wij al om en bieden wij onze klanten het gemak én het vertrouwen van security as a service. Neemt u deze overweging ook mee binnen uw organisatie?

Rolf Vermeulen heeft na zijn studie SPD Bedrijfsadministratie en opleiding tot Business Controller bij diverse bedrijven gewerkt, waaronder de Koninklijke Nederlandse Munt in Utrecht. Sinds 2004 is Rolf Finance Director bij STANLEY Security Nederland.

LINKEN?

Reageren of contact leggen met Rolf?