By using this website, you agree to our use of cookies.

No Yes

BLOG september 2014

Nog niet zo heel erg lang geleden werd de wereld van videobewaking overheerst door analoge camera’s. Pas begin 2000 kwamen de eerste IP camera’s op de markt, en vormden direct een ware innovatie op het gebied van videobewaking. Ondanks de nodige tegenstand, nam IP video al snel de plaats in van analoge videobewaking. Inmiddels tellen we wereldwijd miljoenen IP camera’s en lijkt de initiële weerstand stilletjesaan weggeëbd.

Sinds een paar jaar heeft de beveiligingswereld met een andere grote innovatie te maken; opslagruimte in de cloud. En net als eerder met de opkomst van IP video, bestaat er nu ook heel wat weerstand tegen de opslag van videomateriaal in de cloud. Hoog tijd dus om een aantal mythes omtrent video in de cloud te ontkrachten.

Mythe #1: Opslag in de cloud is onveilig
Heel veel leveranciers bieden producten of diensten aan via het internet, zoals bijvoorbeeld online banking, Gmail, Yahoo! of gestreamde films. Dit zijn slechts een aantal applicaties die gebaseerd zijn op de ‘cloud’ en die dagelijk massaal door consumenten en bedrijven gebruikt worden, dus waarom zouden we onze videobeelden ook niet opslaan in de cloud?
De cloud kan in het algemeen als veiliger worden beschouwd dan een recorder, aangezien deze laatste gestolen kan worden, waardoor u uw beelden definitief kwijt bent. De cloud is beter beveiligd dan lokale opgeslagen beelden waar u vaak minder controle over heeft.

Mythe #2: Als het netwerk uitvalt, is alle data weg
Als u een onbetrouwbaar netwerk heeft, of in een gebied woont met onvoorspelbare weersomstandigheden, kan dit inderdaad een grote zorg zijn. Maar door het eenvoudig toevoegen van een NAS-toestel aan het systeem heeft u altijd back-up opslagruimte, mocht uw netwerk het toch begeven.
NB: zonder elektriciteit werkt geen enkel videbewakingssysteem.

Mythe #3: eVideo Cloud biedt enkel standaardoplossingen
Opslagruimte in de cloud kan als standaardoplossing aangeboden worden, maar kan evengoed gepersonaliseerd worden, zowel voor grote als kleine ondernemingen.

Mythe #4: Overstappen op IP betekent afscheid nemen van mijn analoge camera’s
Het grote voordeel van een IP netwerk, is dat het gekoppeld kan worden aan uw huidig systeem, waardoor analoge beelden ook naar de cloud gestuurd kunnen worden.

Mythe #5: Cloudoplossingen met IP camera’s zijn duur
Aangezien IP camera’s meer functionaliteiten en een betere beeldkwaliteit bieden, zijn zij over het algemeen inderdaad duurder dan hun analoge tegenhangers. Hierbij moet wel bij vermeld worden dat u met IP camera’s in de cloud geen lokale recorder meer nodig heeft, lagere installatiekosten en lagere opslagkosten heeft. Dit alles kan in een maandelijks vast bedrag opgenomen worden, waardoor u niet direct hoeft te investeren in videobewaking.

To cloud or not to cloud, de eindbeslissing is natuurlijk nog steeds aan u. We hebben hier slechts een korte opsomming van een aantal hardnekkige mythes rondom video in de cloud gegeven. In onze white paper “De 10 grootste mythes over video in de cloud” leest u meer over de (on)mogelijkheden van opslag van videomateriaal in de cloud.