By using this website, you agree to our use of cookies.

No Yes

Kostenbesparing door inzet beveiligingsmaatregelen - de praktijk

Beveiligingsvoorzieningen zijn initieel kostenverhogend, soms onvoorzien en de besparing is niet altijd eenvoudig te bepalen. De preventieve werking ervan is moeilijk meetbaar en de uiteindelijke bespaarde kosten door het voorkomen van  schade/diefstal is vaak lastig in te schatten. Dit is hoe de meeste bedrijven beveiliging zien; als kostenpost en noodzakelijk kwaad. Dat je met de inzet van moderne beveiligingstechniek juist ook direct kunt besparen op kosten is voor veel bedrijven niet duidelijk. Aan de hand van een voorbeeld legt Patrick Huijbers, account manager STANLEY Security, uit hoe.

Hoe het was
“Onlangs was ik bij een bedrijf waar een dienstdoende servicetechnicus gemiddeld 1 tot 2 keer per nacht onderdelen uit het magazijn moest halen om de in die nacht noodzakelijke reparaties uit te kunnen voeren elders in het land. Bij ieder bezoek van de servicetechnicus aan het magazijn werd een beveiligingsmedewerker opgeschakeld om de technicus te begeleiden en de poort te openen, de magazijndeur te openen, het alarm uit te schakelen en de verlichting aan te doen. Na 10 minuten was de technicus klaar en kon de beveiligingsmedewerker de omgekeerde procedure volgen. Het kwam ook regelmatig voor dat de technicus moest wachten tot de beveiligingsmedewerker gearriveerd was. Zeker in de nacht kostbare tijd en niet altijd prettig.

Het bedrijf had al camera’s geïnstalleerd rondom het gebouw en op belangrijke plekken in het magazijn. Deze camera’s hebben wij gekoppeld aan ons Security Operations Centre (SOC) in Amsterdam, waardoor de scherpe livebeelden inclusief audiosignaal nu direct kunnen worden doorgezet naar het STANLEY SOC.

En hoe het nu is
Sinds de koppeling met het STANLEY SOC belt de servicetechnicus naar de meldkameroperator als hij naar het magazijn komt. Aan de hand van de bijbehorende videobeelden opent de operator vervolgens de poort op afstand, evenals de deur van het magazijn, schakelt de verlichting op het terrein en in het gebouw in en schakelt het alarmsysteem van het magazijn uit. De technicus kan snel en veilig zijn spullen ophalen en is zo snel weer op pad.

Assistentie van een beveiligingsmedewerker is in deze situatie nu niet meer nodig. Mocht zich een situatie voordoen, dan kan de operator snel aan de hand van de videobeelden zien of inzet van politie of andere hulpdiensten noodzakelijk is. En middels Live View kan de meldkamer van de politie ook direct met de camerabeelden meekijken. Niet alleen heeft onze klant hiermee tijd en geld bespaard, bijkomend voordeel is dat alle acties worden geregistreerd en dat de medewerker het veilige gevoel houdt dat er in de nacht over zijn schouder wordt meegekeken.

Iets voor u?”

Over de auteur

Patrick Huijbers is Account Manager STANLEY Security Nederland. Patrick heeft uitgebreide ervaring in de beveiliging en adviseert hoofdzakelijk bedrijven in de sectoren overheid, industrie, banken en transport over de juiste inzet van (vaak complexe) beveiligingsoplossingen.

Linken?

Reageren op dit artikel of contact leggen met Patrick?