By using this website, you agree to our use of cookies.

No Yes

BLOG Maart 2014

3 systemen die de basis vormen voor de toegangscontrole van iedere organisatie

Met de groei van uw organisatie, nemen ook de risico’s toe waarmee uw onderneming wordt geconfronteerd. En waar eerst nog zicht was op wie zich wanneer in uw pand bevindt, kan er een moment komen waarop u het gevoel heeft de grip op de (on)toegankelijkheid van uw organisatie kwijt te raken. Voor u is het van belang dat uw organisatie open is voor uw medewerkers en klanten, terwijl ongenodigden buiten de deur worden gehouden. U zoekt dus naar oplossingen die u betere controle geven over hoe mensen zich door uw gebouwen bewegen en die de risico’s voor uw primaire bedrijfsprocessen minimaliseren. Maar wat is dan de juiste oplossing?

Het antwoord op bovenstaande vraag is niet eenvoudig te geven. De toegangscontrole voor een ziekenhuis vraagt om een heel andere benadering en specificaties dan de toegangscontrole voor een kantoorpand. In een ziekenhuis moeten patienten en personeel zich veilig kunnen voelen, terwijl het open karakter voor de bezoekers niet aangetast mag worden. In een kantoorpand kunt u zelfs besluiten zover te gaan dat niemand, behalve eigen medewerkers, zich voorbij de receptie bij de ingang mag begeven. Wel zijn er een 3-tal systemen te benoemen, die met elkaar de basis vormen voor de juiste toegangscontrole van iedere organisatie, te weten een toegangverlening-, inbraaksignalering- en CCTV-systeem.

  • Een toegangverleningssysteem werkt als elektronische portier: zonder menselijke tussenkomst kunnen geautoriseerde personen onderscheiden worden van niet-geautoriseerde. 
  • Bij inbraaksignalering wordt in het geval van een incident onmiddellijk of via een vooraf ingestelde vertraging alarm geslagen. Dit kan ter plekke met sirene en zwaailicht of door ‘stille’ doormelding aan een Particuliere Alarm Centrale (PAC). De centralist alarmeert de politie, buren of surveillanten.
  • Video-observatiesystemen staan ook wel bekend als CCTV-systemen, closed circuit television. Een video-observatiesysteem bestaat in de basis uit een camera en een monitor. De meeste systemen zijn complexer en bevatten vaak meerdere camera’ s, video-opnameapparatuur, schakelkasten en bewegingsdetectoren. Een video-observatiesysteem wordt vaak ingezet als aanvulling op bestaande middelen.

 

Natuurlijk kunnen bovenstaande systemen onafhankelijk van elkaar worden ingezet. Maar voor de optimale inzet en daarmee meest efficiente beveiliging van de organisatie, kiest u het beste voor een overkoepelend security management systeem. In een volgend blog vertellen wij u hier graag meer over.

NIEUWS