By using this website, you agree to our use of cookies.

No Yes

Nieuw inbraaksignaleringssysteem voor J. Henry Dunant

J. Henry Dunant is de naam van het schip waarmee het Nederlandse Rode Kruis vaartochten organiseert voor mensen die bijzondere zorg nodig hebben. Het 97 meter lange schip vaart - afgezien van de wintermaanden - wekelijks uit en maakt iedere week een andere reis. Het schip biedt ruimte aan 68 gasten die vaak 24 uur per dag verzorging nodig hebben. Deze dagelijkse verzorging is in handen van enkele vaste beroepskrachten en een team van 54 vrijwilligers. 

In het vaarseizoen van 2014 heeft de J. Henry Dunant te maken gehad met een inbraak, voor alle betrokkenen een heel vervelende ervaring. De noodzaak van een nieuwe alarminstallatie voor de J. Henry Dunant werd hiermee meteen weer pijnlijk duidelijk. Het schip ‘`vaart’ vooral op vrijwilligers en donateurs, en de kosten voor een nieuwe alarminstallatie – laat staan die van schade veroorzaakt door een inbraak - zijn voor deze organisatie dan ook eigenlijk niet te dragen.

‘Na deze vervelende gebeurtenis zijn we direct een zoektocht gestart naar sponsoren voor de financiering van een nieuwe alarminstallatie. Al vrij snel kwamen wij daarbij in contact met STANLEY Security’, vertelt Geert de Boer, machinist van de J. Henry Dunant. ‘STANLEY toonde direct haar maatschappelijke betrokkenheid door ons kosteloos een nieuwe alarminstallatie, inclusief implementatie en service en onderhoud aan te bieden. Een aanbod waarover wij natuurlijk zeer verheugd waren.”

De oplossing
“Omdat een inlogcode voor de bemanning van het schip niet functioneel is, heeft STANLEY Security ons voorzien van een inlogsleutel in de vorm van een druppel. Aan deze druppel is een persoonlijk account gekoppeld. Een voor ons plezierige en werkbare oplossing. Een eventuele alarmmelding komt direct binnen op het STANLEY Security Operations Centre, waarna er contact wordt opgenomen met onze contactpersoon op het schip. Bij vals alarm kunnen wij het alarm zelf uitschakelen aan de hand van een code, maar ook kunnen diverse handelingen op afstand vanuit het STANLEY Security Operations Centre worden uitgevoerd. Kortom, het systeem is effectief, efficient en eenvoudig in gebruik en voldoet dan ook aan al onze wensen. Een aanwinst voor ons schip!

Kijk voor meer informatie over de J. Henry Dunant en het Nederlande Rode Kruis op www.rodekruis.nl