By using this website, you agree to our use of cookies.

No Yes

'Je bent zo sterk als je zwakste schakel'

Met 12 winkelunits, waar in totaal ongeveer 200 mensen werken is winkelcentrum Delkant één van de grootste werkgevers in de gemeente Maasdriel. Een behoorlijk ambitieus project, dat eind 2014 na meer dan 10 jaar voorbereiding officieel in gebruik werd genomen. Ook de beveiliging van dit project is zeer professioneel en vakkundig aangepakt, met als belangrijkste uitgangspunt: ‘je bent zo sterk als je zwakste schakel’. Iedere winkelunit heeft dan ook hetzelfde (hoge) niveau van beveiliging. 

‘Het plan voor het clusteren van de winkels in Kerkdriel ontstond meer dan 10 jaar geleden’, vertelt Wim van den Oord, één van de initiatiefnemers van dit project. ‘Uit onderzoek van de gemeente bleek dat het voor de leefbaarheid binnen de gemeente en het voortbestaan van de winkelvoorzieningen beter was om de winkels te concentreren. Ik had zelf twee supermarkten in Ammerzoden en Kerkdriel, maar bij het clusteren van winkels is een supermarkt één van de belangrijkste pijlers. Ik heb dan ook besloten deze supermarkten te verkopen om met het geld de investering te kunnen doen voor winkelcentrum Delkant.

Ik kende STANLEY Security zelf nog niet, maar Boon’s Markt, de nieuwe supermarkt in het dan nog te bouwen winkelcentrum, werkte al langer met hen samen. Door het open karakter van alle winkels ging de beveiliging ook al snel overlappen. We wilden graag een aansluiting op een meldkamer met de mogelijkheid om bij een eventuele calamiteit of melding, eerst via de camera’s te kijken wat de precieze situatie is. Om dit optimaal in te zetten is het bijna niet mogelijk met verschillende partijen samen te werken.  Daarnaast was betrouwbaarheid en continuiteit voor ons een belangrijk punt, waardoor we uiteindelijk met de complete beveiliging van het winkelcentrum bij STANLEY Security terecht zijn gekomen.

Voor de daadwerkelijke implementatie van de video-observatie-, inbraaksignalering- en brandmeldsystemen heb ik erg nauw samengewerkt met de project manager van STANLEY. We hebben het winkelcentrum volledig met lokale zzp-ers gebouwd. Een hele organisatie en ik was dan ook blij dat de samenwerking met zowel de project manager als de technicians van STANLEY zo soepel verliep.

Inmiddels is het winkelcentrum een aantal maanden open en tot nog toe heeft zich gelukkig geen enkel incident voorgedaan. We hebben veel uitgegeven aan de veiligheid, maar zien dat nu ook terug. De eerste 2 maanden hebben we een winkelsurveillant ingezet tijdens de sluitrondes. Resultaat hiervan is een vrij strak schema i.v.m. opening en sluiting.  Een inbreker zoekt altijd naar de zwakste schakel, maar door de inzet van optimale beveiliging in al onze winkelunits hebben wij sterk het gevoel dat we de juiste keuzes hebben gemaakt om de risico’s voor onze ondernemers en de medewerkers te minimaliseren.’