By using this website, you agree to our use of cookies.

No Yes

‘Standaard persoonlijke beveiliging voor buitendienstmedewerkers’

Tonen Audiologische Techniek is de eerste audicien in Nederland die alle hoortoestellen op locatie bij de klant instelt. Het bedrijf is in 2012 opgericht en beleeft een ware groeispurt. Het unieke aan het concept van Tonen Audiologische Techniek is dat alle hoortoestellen in de eigen omgeving worden aangepast. Geluiden in een winkelomgeving zijn vaak anders van aard dan de geluiden thuis of op het werk. De audiciens van Tonen kijken eerst welke problematiek speelt, om daar vervolgens het hoortoestel op aan te passen. Efficienter voor de klant en het levert een betere kwaliteit op.

‘Het is juist de kracht van onze organisatie die tegelijkertijd ook voor een extra beveiligingsbehoefte zorgt’, zegt Stephan Hulsbergen, directeur van Tonen Audiologische Techniek. ‘Wij hebben op dit moment diverse medewerkers in de buitendienst en zijn nog steeds aan het groeien. Omdat wij door heel Nederland werken zijn onze medewerkers de hele dag op pad. Daarnaast komen wij bij de mensen thuis in hun persoonlijke leefomgeving. Je weet dan natuurlijk nooit van tevoren wat je aantreft. Ik zie het als mijn verantwoordelijkheid dat mijn medewerkers niet alleen met de juiste spullen op pad gaan, maar ook met een veilig gevoel. Gelukkig hebben wij bij Tonen nog geen ernstige situaties meegemaakt, maar het gaat ook om je verantwoordelijkheid als werkgever richting je personeel.

De vraag naar een product om in deze behoefte te voorzien bestond dus al langer. Ik kende Henk Dibbets, Algemeen Directeur SOC bij STANLEY al, en in één van onze gesprekken bracht hij hun onlangs op de markt gebrachte STANLEY Guard app naar voren. Het grootste voordeel van deze app ten opzichte van andere oplossingen voor persoonlijke beveiliging, vond ik direct dat je er niets extra’s voor hoeft mee te nemen. De app werkt op je mobiele telefoon, en die hebben onze medewerkers standaard bij zich. We vinden het belangrijk dat er een gevoel van wederzijds vertrouwen is tussen onze klant en de audicien en omdat een mobiele telefoon inmiddels zo is ingeburgerd, vormt dit geen belemmering in dit onderlinge vertrouwen.

Sinds begin 2015 gaan 3 van onze medewerkers op pad met de STANLEY Guard app. We hebben hen goed geïnformeerd over het concept en duidelijke procedures opgesteld hoe met deze app om te gaan. De enige actie die door de medewerker zelf moet worden uitgevoerd is dat hij/zei de app inschakelt bij aankomst bij een nieuwe afspraak. De app werkt dan als volgt: met een simpele shake of tap kunnen onze medewerkers een alarm naar de STANLEY Alarmcentrale sturen. De mobiele telefoon geeft ter plekke een afschrikwekkend audiosignaal en start automatisch beeld- en geluidsopnamen. Vanuit de Alarmcentrale wordt vervolgens contact opgenomen met de medewerker en kan de operator aan de hand van dit gesprek en de binnenkomende beelden bepalen of er actie ondernomen moet worden.
Daarnaast maken wij ook gebruik van de zogeheten ‘afsprakenmodule’. 15 Minuten nadat de medewerker de app heeft ingeschakeld verschijnt een oproep in het scherm waarop hij/zij moet reageren. Gebeurt dit niet, dan gaat er eveneens een melding naar de STANLEY Alarmcentrale.

Natuurlijk hopen we dat er zich nooit een situatie voor zal doen waarin de operator op de Alarmcentrale daadwerkelijk de hulpdiensten in moet schakelen. Het is voor onze medewerkers echter al zo’n veilig gevoel dat waar nodig iemand met hen meekijkt. Ik vind dan ook echt dat alle werkgevers met personeel in de buitendienst persoonlijke beveiliging als de STANLEY Guard app standaard in hun arbeidsvoorwaarden mee zouden moeten nemen.’

Tonen Audiologische Techniek is de landelijk specialist in de aanpassing van hoortoestellen in de eigen leef- of werkomgeving. Door het aanmeten van een hoortoestel in de eigen leef- en/of werkomgeving van de consument kan het hoortoestel beter worden afgesteld. Normale geluiden van bijvoorbeeld de televisie, de klok, huisgenoten en collega’s maar ook het verkeer kunnen in de afstelling van het hoortoestel mee worden genomen. Hierdoor is in alle toonhoogtes een betere klank te bereiken. U kunt op www.tonen-hoortechniek.nl meer informatie vinden.

Voor meer informatie bel 088-1030200 of mail naar info@tonen-hoortechniek.nl